23 de febr. 2012

El doble

Les estrelles del cinema tenen un doble que els substitueix en el rodatge de les escenes arriscades.
Els intrèpids exploradors interplanetaris que viatgen a les estrelles tenen un doble que es queda a casa per a fer proves i assajos.foto via instagram de sandentotten

Per saber-ne més, JPL Photojournal.
Una cosa més ...

... han publicat aquesta interessant i espectacular pàgina sobre l'Spirit, es diu Spirit's Journey i en ella podeu "conduir" de forma virtual el robot i així recrear el recorregut que va fer sobre Mart. Esta molt bé per conèixer la seva història. L'Oppy de mentre segueix aparcat.

19 de febr. 2012

Constel.lació del Cranc


Si veniu per aquí des de fa un temps potser haureu percebut que he anat canviant la imatge de fons del bloc. Això està fet amb la intencionalitat de remarcar l'idea de que estem explicant un viatge i que com a tal el teló de fons va canviant amb el transcurs dels dies.

Ara tenim un nou canvi, doncs si el podéssim veure des de la Terra l'MSL l'hauríem de buscar en la Constel.lació del Cranc.


Mica en mica ens hi anem apropant.


En aquesta constel.lació hi podem trobar objectes interessant com ara l'M44, M67 o la galàxia espiral NGC 2775.

Per saber-ne més:

- JPL Solar System Simulator
- JPL Where is the Curiosity?Una cosa més ...

... l'Enric Marco , autor del bloc Pols d'estels, ha citat Camí de Mart en l'article L'aventura èpica de l'exploració d'un nou món publicat a El Punt Avui. Moltes gràcies Enric!

7 de febr. 2012

MAHLI (MArs Hand Lens Image)

Seguim amb les càmeres, ara toca presentar a la Mahli.
Aquesta és per fotografiar objectes molt petits, de fins a 12,5 micres i esta situada a l'extrem del braç robotic amb altres instruments de recollida de mostres. Pot fer fotos en color i va equipada amb llum ultraviolada que li permetrà detectar fluorescències.
De fet més que una càmera és quasi un microscopi.


Per tal de calibrar-la, l'MSL Curiosity porta aquesta curiosa escaleta amb les referències de colors, mides i fins hi tot una moneda.Per saber-ne més :

- JPL, Camera checkup
- Mars Science Laboratory, mission
- Institute for geophysics, Mahli.
- Universe Today, Penny for your curiosity on MarsUna cosa més ...

... la NASA publica cada dia un foto d'astronomia. Avui ha tocat aquesta espectacular composició de la Lluna de Saturn , Encelàd, feta per al sonda Cassini.