20 de març 2012

Vídeos per entretenir-nos durant el viatge

La MRO ens envia aquestes interessants imatges d'un remolí de pols que va fotografiar a Mart.


Si voleu més vídeos aquí teniu aquest a Youtube JPL News , The Challenges of Getting to Mars: The Cruise to Mars

... o aquest altre on es veu l'equip preparant-se pel moment de l'arribada. Youtube JPL News, Cruising with Curiosity: Landing Practice.

4 de març 2012

Alineacions planetaries


Aquest cap de setmana hi ha hagut una alineació entre el Sol, la Terra i Mart. És a dir que, vist en vertical, es podia dibuixar una línia recta entre els tres. Això, tal com ens expliquen des del bloc Microsiervos, passa cada 780 dies.


font del gràfic: cseligman.com


Si amplieu i mireu aquest dibuix fet amb el JPL Solar System Simulator podeu observar com l'MSL Curiosity s'ha "quedat enrere" i ell encara no ha arribat a creuar aquesta imaginaria línia. Coses de la navegació orbital, doncs a partir d'ara nosaltres ja haurem "avançat" al planeta vermell mentre que ell no l'avançarà mai, ja que és precisament el seu objectiu.He llegit també al facebook de The Mars Society España que l'MSL no té tot el software necessari per a la seva missió, que li enviaran cap al mes de maig. Més emoció per si encara no n'hi havia prou.
També han estat enviant-li un nou paquet de software per solucionar el problema que tenia amb el sistema d'orientació per estrelles que va patir poc després de l'enlairament. Ho expliquen molt bé al bloc Los Viajeros estelares.
Una cosa més ...

... aquests dies també podeu observar a simple vista al cap vespre una alineació de Venus i Júpiter, que s'accentuarà cap el 12 i 13 de març. Alguns dies fins hi tot els acompanyarà la Lluna. En podeu llegir més coses al bloc Pols d'estels.