27 de des. 2012

Conduint per Mart

Aquest dies nadalencs els conductors terrícoles del Curiosity s'han agafat uns dies de festa. Abans però, han enviat un reguitzell d'instruccions al nostre amic per tal que estigui entretingut uns dies.
Aquesta tasca també s'ha fet per practicar per quan el proper mes d'abril l'alineació Mart-Sol-Terra faci que durant un parell de setmanes no hi hagi comunicació amb Mart degut a tenir pel mig l'astre rei.

En aquest vídeo podeu veure com es fa això de conduir un robot explorador pel planeta vermell.
... i en aquest enllaç, Explore Mars, tindreu accés a un simulador que ha preparat la NASA per tal que tots podem practicar una mica conduint per Mart.

... i en aquest altre podreu veure una foto panoràmica del lloc on es troba ara.
11 de des. 2012

Seguim fent camí
Per veure algunes panoràmiques podeu clicar aquí (Damien Bouic) , aquí o bé aquí.  A veure que hi trobem per aquesta zona.Una cosa més ...

... si voleu podeu votar, o no,  per l'intrèpid explorador com a personatge de l'any de la revista Time.

4 de des. 2012

Cool things to find

Conferència de premsa per explicar els resultats del recents anàlisis  ...  perclorats, com els que ja va trobar la Phoenix  ...  podria ser que algun reste orgànic portat des de la Terra   ...  sorra molt semblant a la que ja havien trobar l'Spirit i l'Oppy  ...  normal si el vent l'escampa per arreu  ...  això si, el SAM i el CheMin funcionen molt bé  ...  costa trobar coses "fresques" a Mart  ...Per coses fresques, aquest video dels geòlegs @geoxarli i @nchazarra  comentant la conferència de premsa en directe fent servir G+  :-)