23 de jul. 2013

Va llançat.
17 de jul. 2013

El primer quilòmetre

1 km, a punt de fer un any de la seva arribada a Mart el nostre amic ha recorregut el seu primer quilòmetre. No se si quan hagi recorregut la seva primera milla la NASA també en farà un post.www.curiosityrover.com

12 de jul. 2013

Desfent el camí


Per encarar el nou rumb, el primer que ha de fer el Curiosity es desfer camí, tornar enrera i retrobar-se amb antigues roderes seves.


www.curiosityrover.com10 de jul. 2013

Camí d' Aeolis MonsA gaire bé un any d'arribar a Mart, i després d'haver calibrat, provat els instruments i utilitzar-los per  explorar una interessant zona i enviat un munt de dades sobre les condicions de la superfície del planeta veí que per si soles ja justificarien la missió, el Curiosity enfila vers els seu gran objectiu: les voreres de la muntanya denominada Aeolis Mons que ocupa el centre del crater Gale.
Bé, de fet només la comunitat internacional i la Unió Astronòmica Internacional li diuen així, a la NASA segueixin capficats en anomenar-ho Mont Sharp en un  debat que dura des de fa temps.


Sigui com sigui, en els proper dies veurem com el nostre intrepid explorador fa unes "impressionants" curses per la superfície marciana direcció al seu objectiu, si és que no s'encanta amb qualsevol cosa que trobi pel camí. De fet, ahir ja va fer un recorregut de quasi 40 metres, el tercer trajecte més llarg fet en un dia des que va arribar. Aquest registres, però, es poden de superar àmpliament en les properes setmanes.

2 de jul. 2013

CapvespreLa foto es va fer en blanc i negre per no perjudicar les càmeres i posteriorment colorejada.