28 d’ag. 2013

Navegació autònoma

...
sol 371 - 113,88m
sol 372 -  38,93m
sol 374 -  41,37m
sol 376 -  39,58m


Com que la cosa va prou bé, s'ha activat el sistema Autonav que fa que el Curiosity navegi tot sol de manera autònoma. Poc a poc, però sense que des de la Terra li tracin la ruta.  Ell mateix analitza el terreny i escolleix la ruta per on circular. Aquesta opció s'ha fer servir per primera vegada el sol 376, quan aquí estàvem a dimarts 27 d'agost.


Segurament tindrà ocasió de tornar a fer servir aquest sistema en els poc més de set quilòmetres que li queden per arribar al seu destí.
De camí, ja s'han programant varies aturades per xafardejar alguns punts que criden l'atenció vistos des de les fotos dels satèl.lits.

19 d’ag. 2013

Quilòmetre dos
El Curiosity va trigar onze mesos en fer el primer quilòmetre, no obstant per fer el segon ha trigat només un mes. La comparativa no és per cronometrar velocitats, més aviat és una manera d'il·lustrar la seva activitat.
Per davant segueix tenint un paisatge com el conegut fins ara, un desert ple de pedruscots que cal anar esquivant a mesura que s'avança cap al destí escollit.


6 d’ag. 2013

Llunes


Aquesta foto l'ha feta el Curiosity amb la Mastcam.

Actualització: NASA ha publicat un video fet amb les fotografies on és veu el moviment de les llunes.

 


Per entendre millor el comportament de les llunes marcianes us recomano aquest post : Transito de Fobos por delante de Deimos.Una cosa més ... 

... avui ha fet un any (terrestre) que el Curiosity va arribar a Mart. #1YearOnMars
Dels molts posts que s'han fet sobre l'efemèride us enllacem al del bloc Pols d'estels que resumeix molt bé el que ha passat durant aquest any (terrestre), i a més ha  tingut el detall de referenciar-nos. Gràcies de nou, Enric!

1 d’ag. 2013

Tot terreny


Em queda el dubte de si els conductors terrestres van passar damunt d'aquesta pedra deliberadament o no. En tot cas els caldrà anar en compte amb el terreny.Per situar-nos una mica, una nova foto del cràter on esta ficat el nostre amic i un vídeo resum dels 12 mesos que porta a Mart resumits en 2 minuts. L'esplanada al mig del cràter, davant la muntanya és on el tenim i va d'esquerra cap la dreta de la foto.