30 d’oct. 2013

Waypoint 2 - CooperstownA veure si d'aquesta parada en surten dades interessants. Fins ara ha recorregut quatre quilometres i seixanta un metres de que va arribar.


20 d’oct. 2013

Argó 38

A veure si ho sabré explicar.

Fa temps degut a l'activitat geològica de Mart,  impactes de meteorits o altres causes, fragments i roques del planeta van anar a parar a l'espai i es van convertir en meteorits que pul·lulaven pel sistema solar. Alguns van caure a la Terra i han arribat a les mans de científics en que sospitaven el seu origen marcià.
Però faltaven proves. Curiosity i l'argó 38 les han aportades.

L'argó és un gas inert que no reacciona amb res, per tant el gas que hi havia en forma de microcapsules atrapat al mig de les roques hauria de coincidir en nombre d'isòtops amb que el que hi ha al planeta veí.

Doncs això ha confirmat el nostre intrepid explorador amb els seus anàlisis , l'argó 38 és de Mart.Ho expliquen més i millor a Viajeros estelares i al bloc del la NASA, ... que torna a estar operatiu després del shutdown.9 d’oct. 2013

Waypoint 1 - Darwin

En la seva ruta cap el punt d'entrada a la base de Aeolis mons  ( o Mont Sharp) hi han programats varis punts on aturar-se. Aturar-se per prendre mesures, no pas per descansar.

Entre els sols 390 i 401 es va aturar al waypoint 1- Darwin.De tant en tant també apunta amunt i fotografia les llunes ...


Seqüencia de fotos mostrant a Phobos entrant en la seva zona de nit.

Al sol 417, coincident amb la nostre data de 8/10/2013 porta ja recorreguts 3.391 metres.

4 d’oct. 2013

Un forat a la rodaUn forat en una roda. Bé, de forats n'hi han uns quants, però al que ens referim és al desperfecte. És un dels riscos quan s'ha de buscar la manera de reduir pes. Les rodes podrien haver estat més gruixudes a costa de sacrificar pes en altra banda. No obstant, tranquils, no problem. El nostre intrèpid explorador no s'atura per aquest petit contratemps.Un forat a la roda no l'atura, però les disputes entre l'Obama i el conservadors ens priven temporalment de saber coses de Mart.